Har du lyst til å bli aspirant hos oss i EBU?
Vi har lyst til å ha deg med, og vise deg hvor gøy det er å spille i korps. 

 

Hva er et korps? 

Et janitsjarkorps - som Elverum barne- og ungdomskorps (EBU) - er et korps med både treblås- og messinginstrumenter.

I EBU kan du spille fløyte, klarinett, saxofon, trompet/kornett, horn, trombone, baryton eller slagverk. Det er også mulig å lære tuba, det største instrumentet i korpset, men det kan være litt for stort i starten, litt avhengig av hvor høy du er.

I Norge er det cirka 60 000 medlemmer som spiller eller driller i et av Norges 1600 korps. Det finnes et korps for alle som har lyst å være med, uansett alder, kjønn og ferdighetsnivå. Skolekorpsene er et tilbud for skolelever fra ca. 8-19 år. 

 

Hva gjør korpset? 

Når du spiller i korps lager du musikk sammen med andre. Alle instrumenter er viktig og vi spiller musikk som passer - enten du har spilt kort eller lenge.

Korps er en aktivitet du kan holde på med hele livet. Du får gode venner som du møter på øvelse hver uke. Medlemmer i korpset vårt kommer fra sentrumsskolene. Du får derfor venner på tvers av klasser og skoler. 

Vi har to korps i EBU: 

- aspirantkorpset; der alle ungene starter og får grunnleggende ferdigheter

- Junior/hovedkorps; der barn og ungdom som har spilt sammen en periode spiller sammen, og musikkferdighetene er høyere enn i aspirantkorpset. 

På øvingsdagen spiller aspiranten sammen i ca 45-60 minutter. Vi tar litt små pauser og gjør forskjellig ting - både spiller, synger og gjør rytmeøvelser.

Når øvelsen er slutt serveres det frukt og saft. Vi har fellesrom i kjelleren på Kulturskolen. Hovedkorpset har sin pause når vi spiser frukt. 

Mestring ved å spille et instrument

Vi øver ikke bare for oss selv. Vi øver for å kunne holde konserter for andre eller marsjere i gatene. Aspirantene er ofte med på konsertene til hovedkorpset og har en egen avdeling der aspirantene spiller det de har øvd på. Men viktigst av alt er gleden ved å spille og føle mestring ved å lære et instrument.  

Korpstur og -festivaler

Som regel reiser vi på sommertur før vi tar sommerferie. Mange arrangere både korpsturer og festivaler der korpsmusikere møtes.

Vi har vært både i Danmark, Bergen, Oppland, Telemark, Vestfold - og for noen år siden var vi i Italia. Sommeren 2019 var vi med på regionstevnet på Hamar. 

 

 

 

 

Dirigentene vår?

Dirigenten heter Heidi Irene Hornsletten. Hun har vært dirigent for de aller minste i flere år. Heidi spiller selv saxofon og er aktiv i Elverum Storband. Hun har hatt flere roller i styret i korpset og en primus motor for rekrutteringsarbeidet vårt. 

Junior/hovedkorpset øver sammen med Hernes skolekorps.

 

Når øver vi?

Vi spiller sammen en gang i uka - på onsdager. Vi har øvingslokaler på Kulturskolen.

Juniorer/hovedkorps øver også på Norvang i Hernes. 

 

Hvordan melder du deg inn i EBU?

Har du lyst til å bli med i korpset vårt, er det enkelt å melde seg inn:  

- Ta kontakt med styret i EBU på e-post, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Du kan melde deg inn i EBU hele året, men det er best om du melder deg inn, slik at du kan være med fra "starten", f.eks ved skolestart på høsten (august) eller fra nyttår. 

 

Innmelding i EBU gir også instrumentopplæring på Kulturskolen  

Våre korpsmedlemmer får også undervisning på Kulturskolen, på blåseinstrumenter eller slagverk. Da kan du spille med en lærer en gang i uka og lære mer om instrumentet - samtidig som du spiller en dag i uka med aspirantkorpset. Korpset og individuell opplæring er en god kombinasjon for økt læring og mestring på instrumentet. Lærere på kulturskolen legger opp undervisningen slik at det kan kombineres med korpsøve-dagen.

Lærer på Kulturskolen er: 

Olav Slagsvold - treblåsinstrumenter

Tom Erik Antonsen - messinginstrumenter

Magne Baugerund - (rektor) og lærer på store messinginstrumenter

Ole Petter Hallan - slagverk

Hva koster det?

Det er en årlig medlemskontingent i EBU. Den dekker instruktør i aspirantkorpset, instrument, noteklype og annet du trenger. Du får genser når du begynner - både kortermet og langermet. Når du begynner i hovedkorpset får du uniform. 

Medlemskontingent dekker også spilletimer på Kulturskolen. 

Medlemskontigentenper 2020 er kr 2150,- (per halvår).  


Kontaktpersoner?

Lurer du på noe kan du ta kontakt med medlemmene i styret. 

Formål

Vi er en del av Norges Musikkorpsforbund (NMF) som jobber for alle korpsene i Norge.  NMFs formål er:

«Norges Musikkorps Forbund skal gjøre korps til en attraktiv og tilgjengelig fritidsaktivitet for barn, unge og voksne» 

NMF har en visjon om "Korpsglede for alle" og bygger organisasjonen på verdiene: 

  • Fellesskap
  • Trygghet
  • Mestring 
  • Utvikling

EBU følger opp formål, visjon og verdier i sin korpshverdag. 

Fem grunner til å begynne i korps

1. Samspill

  • Det å lykkes sammen er viktigst i skolekorpset. Barna lærer av hverandre og gjør hverandre gode. 

2. Mestringsfølelse

  • I skolekorpset lærer barnet ditt å spille et instrument. Alle liker å mester, og øvelse gjør mester. 

3. Alle er med

  • Hvert barn starter på sitt nivå og alle er likeverdige. 

4. Fellesskap

  • På turer, kurs og seminarer møtes barna på tvers av alder og får venner for livet. Foresattes medvirkning gir unik mulighet til å bli kjent med de andre barnas foresatte. Barnet synes det er kjekt at du er med. 

5. Trygghet

  • Gi barnet en trygg oppvekst og en hobby for livet.