Det ble et spesielt år for oss alle, 2020. Korona satte en midlertidig stopper for både øvelser og konserter. EBU har likevel holdt aktiviteten oppe og årsmøtet ga "tommel opp" for året som har vært og tanker for 2021/2022. 

Årsmøtet ble gjennomført digitalt, 25. februar. 

EBUs dirigent, Olav Slagsvold valgte å avluttet sine dirigentoppgaver i korpset i mars 2020. Korpset måtte derfor lyse ut stilling som ny dirigent, denne gang i samspill med Hernes skolekorps. Gjennom pandemi og begrensninger klarte vi å gjennomføre prøvedirigering og ansatte Knut-Erik Kjøge som dirigent fra august 2020. Knut-Erik har fått en "bratt inngang" til korpset, fordi flere øvelser ble avlyst i høst og mulgheten for samlingen har vært begrenset. 

Vi har likevel kommet godt i gang og har fått gjennomført deler av det vi hadde på semesterplanen for året. 

Årsmeldingen som ble lagt fram for årsmøtet viste at korpset klarte å ha øvelser og spille på 17. mai, holde en sommer konsert - ute, med god avstand, gjennomføre seminar og julekonsert. 

Vi er godt fornøyd med aktiviteten - tross alt, og har klart å holde fokus på målet vårt: 

Elverum barne- og ungdomskorps skal legge vekt på musikalske ferdigheter og godt miljø til beste for sine medlemmer. Elverum barne- og ungdomskorps skal:

  • Ivareta og utvikle musikalsk aktivitet i musikkorpset gjennom opplæring, motiverende aktiviteter og god organisering.
  • Ivareta og utvikle musikkorps- og organisasjonsarbeid som sosial aktivitet for medlemmene.
  • Fremme forståelse for musikkorpsenes kulturelle, sosiale og oppdragende betydning.
  • Ivareta musikkorpsets interesser i Elverums lokale musikk- og kulturliv.

Nye aspiranter 2020/2021

Mulighetene for å drive rekruttering på skolene har vært vanskelig for både oss og Kulturskolen i året som har gått. - Vi håper det letter, og at vi kan komme ut, og snakke om hobbyen vår, sier leder Christin Nyland. Det er potensiale for et godt skolekorps med unger fra sentrumsskolene. 

- Pandemien har vist oss at korpsmusikere får det til, på tross av. Å ha en hobby, der du kan ta fram instrumentet å spille, er positivt når alt annet er stengt. På zoom-øvelser, både med egne dirigenter og i regi av NMF, har vi fått øvingsopplegg og spilleferdigheter. Men å komme på øvelse - og spille sammen - er likevel det som er best. Gutta i Blåsemafian, som var med på Melodi Grand Prix har vist at korps er både musikalsk bra og veldig gøy, sier Christin. 

Hun håper at foreldre ser hvilken hobby de kan gi ungene sine, når de begynner å spille et instrument. 

Heidi Irene Hornsletten fortsetter som aspirantdirigent, og korpset kjøper også opplæring på musikerenes respektive instrumenter fra Kulturskolen. 

- Målet er å få en god gruppe nye musikere som blir med å bygge stammen videre for EBU, sier Christin.  

Spørsmål? 

Har du spørsmål eller ønsker å bli kjent med oss, få låne et instrument eller bli med på en "prøve-time? - er det bare å ta kontakt: 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den." title="Lenke for å sende mail">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Se også: 

Mer om å være aspirnat i EBU