Oppdatert, 28. april: 

Det ble i forrige uke klart at vi kan øve sammen igjen. Det har vært dialog med Kultruskolen om å spille inne, men lokalene er ikke klare for dette ennå. 

Vi øver derfor ute! Målsettingen med øvelsen er å få spilt oss sammen igjen og kunne spille "litt her og der" på 17. mai. Ingen fastlagt rute. 

Det er utarbeidet både en 'veileder' og 'avklaring til veilederen' for gjennomføring av øvelser. Denne skal vi følge, og vi må derfor gjøre noen justeringer på selve øvelsen, med tanke på avstand osv. Det er ventet noen justeringer på veilederen. Dette følger vi opp i styret. 

Til musikere og foreldre

Det er viktig at alle "bidrar i den store dugnaden" og jobber for å minske risiko for smitte. Både styret, musikere og foreldre må være flinke til å følge de råd og veiledninger vi får. 

I veilederen er det fem grunnleggende smittevernråd: 

 • ·Syke personer skal ikke delta på musikkøvelser.
 •  God hygiene (desinfeksjon vil være tilgjengelig).
 •  Ingen fysisk nærkontakt mellom personer (minst 2 meter til enhver tid!).
 •  Ingen sambruk av instrumenter og utstyr.
 •  Øvingslokalet må være egnet: Nok plass til utøvere og utstyr.

 Ellers må vi være flinke med:   

 • Tømming av messinginstrumenter: Gå vekk fra korpset og tøm rolig med instrumentet nærmest mulig bakken.
 • Treblås: Tørk instrumentene i egen bil etter øvelse. Det er ikke lov å blåse i klaffehull under øvelsen, og samme flis benyttes under hele øvelsen.
 • Slagverk: Hver person bruker kun ett instrument fram mot 17. mai og egne stikker.
 • Unngå bruk av vannflasker under øvelsen.
 • Kom til riktig tid (10 minutter før øvingsstart) og bli sittende i bilen og pakk opp instrumenter og utstyr der. Vent til dere får beskjed om å komme ut. Gå rett tilbake til bilen etter øvelsen (fint hvis dere er presise med hentinga).
 • Gå på do hjemme før øvelsen.
 • Ha med alt du trenger: Eget notestativ, noteklype, marsjhefte, noter, fliser, klesklyper osv.

 Du finner hele veiledern og avklaringen på NMFs nettsider. 

Opplegget på 17. mai kommer vi tilbake til, men vi spiller sammen med Janitsjaren - og "dukker opp" på steder for å spille.  

*****

Oppdatert, 2. april 2020

1. april åpnet FHI opp for lettelser i organisert idrettsaktivitet. Et samlet frivillig musikkliv har rettet forespørsel til FHI om hva som gjelder for musikkøvelser. 

Vi er inne i en uvirkelig og krevende situasjon, og i år kjennes det ekstra viktig å ønske GOD PÅSKE til alle våre medlemskorps, sier generalsekretær og president i NMF i siste nyhetsbrev.

Videre skriver NMF at, musikk og drill er fantastisk aktivitet! Heldigvis aktivitet vi også kan drive alene, selv om savnet av våre venner blir stort. Med hjemmepåske for nær sagt alle, er årets påske gjerne tiden for ekstra mye egenøving? Ta vare på hverandre, og sørg for å være så godt forberedt som mulig når hverdagen er tilbake, forhåpentlig om ikke så lenge!

Flere saker om korona og vår aktivitet i nyehsbrevet som ble sendt ut 31. mars.

Se også mer informasjon på NMFs nettsider