Heidi Irene Hornsletten er aspirantdirigent i EBU. Denne uka er hun deltaker på norges største dirigentkurs i Stavanger.

Der blir det dirigering i praksis, analyse av musikken og repertoarstudier, - og sikkert masse musikksnakk, erfaringsutveksling og lærdom.

Heldig er de som møter Heidi Irene i aspirantkorpset fra høsten. 

 

Heidi Irene har forberedt deltakelse på Dirigentuka, de siste ukene og dagene. Det er partitur som skal gjennomgås og musikken må settes seg litt i både øret, og under huden.

– Jeg har vært veldig spent. Dette har jeg ikke vært med på tidligere, men ser av programmet at det både blir gøy og utfordrende, sier Heidi Irene før hun pakker dirigentpinnen og setter seg på flyet til Stavanger.

Det er Norges Musikkorpsforbund i samarbeid med Universitetet i Stavanger - Fakultet for utøvende kunstfag, som arrangere Dirigentuka. Målsettingen er å styrke det grunnleggende faglige for dirigentene i korpsene. Det er noe for dirigenter på alle nivå; aspirantkorps, juniorkorps, skolekorps eller de som vil ha mer fordypning og masterklasser.

- Det ligger mange gode dirigenttips i form av små videoer på nettsidene til NMF. Disse har jeg brukt i forberedelsene. I tillegg er det valgt ut stykker fra arrangørene som vi skal jobbe med gjennom uka. Disse lå det flere versjoner av på youtube, så jeg har vært ivrig lytter mens jeg har vært på ferie, forteller Heidi Irene Hornsletten, for dirigenten skal virkelig følge med.

– Det er mye som skal gjøres. Det ene stykket «Wind Dances» har ulike styrkegrader og innsatser i forskjellige grupper, og det er utfordringer både i forskjellig tempo og kvaliteter, sier Heidi Irene.

Kursdagene er lange, og deltakeren skal både jobbe i grupper og ikke minst dirigere.

– En av kveldene kommer Nylund og Stangeland juniorkorps til Dirigentuka, for å ha øvelse med oss. Det blir spennende, sier aspirantdirigenten fra EBU. Korpsene har gjort det svært godt i norgesmesterskapet for skolekorps.

- Dirigentene i korpsene er viktig på så mange måter. Det er utvikling i det faglige rundt dirigering og innøving av musikk med barn. Vi er derfor veldig stolt og glad for å Heidi Irene Hornsletten deltar på Dirigentuka og bruker av sin fritid på vår korpshobby. Hun er en ressurs på så mange måter i EBU, og nå kommer hun hjem med masse faglig inspirasjon før korpssesongen starter opp igjen i slutten av august, sier Christin Nyland i styret i EBU.

- Ungene kan glede seg. Jeg har sett Heidi Irene i aksjon. Hun tar i bruk både tegning, sang, rytmeøvelser og selvfølgelig instrumentspilling i aspirantopplæringen, sier Christin som ønsker alle som vil – velkommen som medlem i EBU.

EBU følger Heidi Irene gjennom uka, og oppdaterer både på ebuk.no og på vår facebook-side. Følg oss du også!

De første dagene

Se mer